Waalaikumussalam MyCivic..Berapa jauh perjalanan,, ya? Cara buat cream cheese homemade Bahan-bahan 1 cawan susu tepung + 3 cawan air (Susu tepung Fernleaf full cream) ATAU […] CARA BUAT HOKKAIDO BAKED CHEESE TART 4. Cuma kalau nak jimat bolehlah usahakan buat sendiri cream cheese ini. Bahan-Bahan 400g cream cheese 1 sudu kecil essence vanilla 125ml whipping cream 2 sudu besar gula icing 90g butter 200g lotus biscoff spread 15 keping lotus biscoff biscuit. Lihat juga resipi-resipi untuk Krim Cheese Gebu. Fikir banyak2 tak […] Desert berasas cream cheese memang sedap dan ramai peminat. Jom cuba! Mudah je nak buat cheesekut ni. Salam sis, kalo nk topping kek carrot...resepi mana yģ sesuai ya, 2 cawan gula aising (boleh kurangkan ikut citarasa). Memang terbaik!! Rasanya confirm sedap macam di bakeri. Boleh cuba untuk hidangan hari raya anda nanti. Untuk dapatkan resepi kek butter cheese yang sedap ini, anda memang perlu menggunakan butter yang original atau dikenali sebagai pure butter dan unsalt. Waalaikumsalam Fatin..Akak jawab ikut pengalaman ya.. (Nak sedap guna full cream. 6)Dah siap masuk dalam peti sejuk sebelah bawah. 2 biji telur gred C (dibuang pusat) 3. Mungkin ada tapi bukan Stall la, maybe jual dalam Market ke mungkin. Salam sis...klu xletak jus lemon xpe ke..ade pganti x .nk bg rase seakan lemon... Waalaikumsalam.. Boleh je klu tak letak jus lemon.. boleh letak perisa lemon.. Salam.kalau nk buat choc cream cheese kena ltk ekstrak vanila jgk ke?sy baru nk blaja buat kek :), Waalaikumsalam.. takpe, OK kalau tak letak.. guna coklat emulco ye :), Salam kak Siti..Nak tanya sket.Sy buat kek red velvet. Cream cheese kalau nak maintain elok dan sedap, sebaiknya simpan dalam petisejuk.. Kalau simpan luar akan jadi lembik. Login to leave a review. Tapi apa yg basic, kalau nak buat apa2 cream, gula aising mestilah diayak dulu. Cream cheese 250g (saya guna Tatura – nak guna jenama lain pun boleh) Gula aising 40g; Whipping creamm 30g Wsalam... kalau letak dlm peti sejuk memang tahan berhari2.. tp kalau di luar, sy pun tak pasti. Selamat mencuba. Ada tips tak utk elakkan jadi lagi? Sangat sesuai untuk cheese cake, cream cheese.. Rasanya yang sedap, mudah digunakan.. Antara pilihan baker di malaysia. Biskut tu rendam sekejap dalam susu segar ye. 1 paket biskut kering (apa-apa jenama pun boleh) 1/2 tin susu pekat; 1/4 cawan susu segar; 250g cream cheese Tatura *Serbuk Milo sebagai topping (Optional, apa-apa bahan lain pun boleh) Assalam kak, cc boleh ke ltk ats kek yg di kukus? Sedap makan semasa sejuk. Inilah hasil kejadian selepas keluar dari peti sejuk. Tapi di tmpat yg beraircond . Memang sedap jenama anchor ni kerana krimnya ada rasa lemak dan masin tak macam sesetengah krim rasa tawar dan kurang sedap. Cuma kalau nak jimat bolehlah usahakan buat sendiri cream cheese ini. ffResepi Kek Batik Simple Yang Cepat Dan Sedap | Hari ni tetiba plak rasa teringin nak makan kek batik. 5)Pastikan lapisan atas sekali ialah adunan cream cheese.Tabur nestum. Setakat seharian rasa tak banyak berubah, kalau dah hari ke2 akan jadi lembik.. apalagi kalau cuaca panas.. Assalam cik siti,boleh simpan x baki cream cheese frosting dan choc ganache yg x habis dlm peti ais @ freezer? Ianya proses permulaan untuk menutupi kek dengan lapisan krim yg nipis untuk memudahkan kerja seterusnya, supaya tak comot kerja2 tu dengan lebihan2 kek yg tak melekat(crumbs). Boleh klik di SINI untuk kek yang saya sediakan menggunakan resepi sama sebelum ini. terima kasih atas perkongsian ilmu yer kak...smg btmbh murah rzki akak. Kalau cream cheese pula, kami suka gunakan dari jenama Tatura dan mudah didapati di pasaraya. Wahh.byknya ilmu.Terim kasih sis...akak dah bc semua komen..jd soalan akak dah terjawab...tq again. BREAD WITH BASQUE BURNT CHEESE TOPPING (sapuan utk 8-10kping roti) Bahan-bahan: 100gm cream cheese 2keping keju cheddar disiat2 40gm susu cair 40gm gula caster 20gm butter tawar 2bj kuning telur 1/4st esen vanilla. Kalo bleh nk buat 1topping je utk 2jenis kek ni.. tq. 200ml whiping cream jenama Anchor 3. Cuma, cream cheese kalau lama2 di luar cth lebih sehari, mmg boleh rosak rasa.. sy ada buat cream cheese frosting guna philadelphia cream cheese, butter, icing sugar n lemon. Mudah bentuk .. :D, Waalaikumussalam miss rara..Ada pelbagai sebab kalu frosting boleh lembik.. samada kandungannya, over beat, cheese lama di luar, etc... Biasanya sy guna cream cheese yg masih sejuk (bukan suhu bilik)dan pukul tak lama.. kalau letak liquid cth whipping cream, susu dll dia lebih mudah lembik. Nak makan senang. Terima kasih Cik Siti Abu Sujak kerana ikhlas dan murah hati berkongsi ilmu. Macam pelik, sedap ke... Gadis ini juga cuba bell pepper cream cheese yang viral ni, katanya manis dan crunchy!Gadis ini taburkan bawang goreng dan rasanya memang sedap. She is a legend! Just nice…. Cari cara yang mudah je dengan bahan simple tapi hasilnya supreb. :). It has a smooth, creamy texture that’s fit-for-purpose so food professionals can be confident their dishes will look as good as they taste. Kalau saya lebih suka letak vanilla extract jenis serbuk tu.. mcm mana nak hias cream cheese guna bentuk rose tu ya? dan topping guna cream cheese + whipping cream + gula. Kini saya mula kembangkannya sebagai satu bisnes :). Kalau tambah cream cheese jadi 700gm, macam Puan cakap tu....butter pun nak kena tambah jugak ke amountnya.Terima kasih. Saya biasa guba buttercup dan pakai resepi no 5.. Terima kasih kak! Macam cheese tart ni, kalau dapat orang jual yang sedap gebu ok la, kalau dapat yang kureng, putus selera dibuatnya. 9. Jangan risau, apa kata korang cuba resepi dari Shafiqah Muhamad. 1) Blend cream cheese, susu pekat dan susu segar (guna dlm 4 sudu besar) sampai kembang/ gebu. Salam kak , boleh ke kita buat topping cream cheese memggunakan marjerin sekiranya tiada butter, Waalaikumussalam.Tak pasti cik puan guna resipi yg mana. Lepastu letak lapisan cream cheese, diikuti dengan biskut. Saya selalunya tambah ikut sukahati je tak ikut sukatan khas.. just nak bagi tambah sedap. Waalaikumussalam.. Tengok pada campurannya.. Selalu kalau akak guna campuran buttercup, dia agak tahan diluar.. kalau jenis anchor atau yg sewaktu, agak lembik kalau lama di luar tp lebih sedap. Resepi Victoria Sandwich Cake, kek klasik dari British yang menggunakan resepi dari juri rancangan The Great British Bake Off, Marry Berry yang juga banyak menulis buku resepi masakan dan baking yang terkenal. Ada yang suka philadelphia, ada yang suka tatura. (Ada yang guna ¾, ada yang guna 1 tin terus. Cream cheese elok letak terus atau simpan dulu dalam peti ais supaya tak lembik. 120gm gula kastor 250g cream cheese (selalu cream cheese guna jenama Tartura tapi haritu kat pasaraya zemart tak ada pula, so beli cream cheese jenama Emborg) [psssstt: yang tartura lagi sedap sebenarnya] 1/2 tin susu pekat manis. Takde lemon, boleh letak lime juice atau sunquick. 3. Setakat Kedah ke KL tu tak jadi masalah asalkan tak diletakkan di tempat panas. This comment has been removed by the author. Letak susu cair dan susu pekat then cream cheese . mmg sedap n tekstur kek gebu halus cantik bila buat baked cheese cake. Cuma kebiasaannya kalau nak menghias tu, akak simpan dulu dlm peti sejuk baru mula piping apa yg patut.. Maaf ya kalau x berapa membantu :), Assalam...nk tnye klau x letak jus lemon boleh tk?? Resepi Korean Garlic Cheese Bread Paling Simple Guna Roti Burger. Kalau korang nak buat dalam bekas kecil-kecil pun boleh. Basque Burnt Cheesecake yang pernah mencetuskan fenomenanya yang tersendiri di Malaysia...tak silap namanya mula meletop pada pertengahan tahun 2018...permintaannya masih lagi tinggi sehingga sekarang di pasaran kepada peminatnya...manakan tidak, kek ni dilimpahi dengan rasa cheese sepenuhnya...sebelum tu QH sudah pernah juga memcuba buat kek ni t etapi yang tu tak sempat nak … entah tak reti beza sangat. Oleh sebab ramai yang suka brownies kali ni saya nak kongsikan pulak resepi cream cheese brownies . Waalaikumsalam..Cheese cake yg macamana? Jom lihat bahan-bahan yang diperlukan. Dengan menggunakan api pelahan panaskan cream cheese, keju slice dan susu hingga keju-keju cair. Hancurkan lotus biscoff biscuit sampai jadi crumble. Kak..kalau guna gula biasa pastu blend..bleh x? Secara asasnya, coklat masakan dibahagikan kepada tiga jenis iaitu coklat gelap ( dark chocolate), coklat putih ( white chocolate) dan coklat susu ( milk chocolate). Lembut dan mudah masa mixing. Selamat mencuba resepi biskut cream cheese yang mudah dan sedap. Kemudian masukkan susu pekat dan susu cair. Pada hemat akak lebih baik buat malam sebelum dan simpan peti sejuk atau biar je di luar? Memang sedap jenama anchor ni kerana krimnya ada rasa lemak dan masin tak macam sesetengah krim rasa tawar dan kurang sedap. Tahan selama seminggu atau lebih sikit. Mungkin nisbah campuran bahan tu.. Hakikatnya, utk mengekalkan rasa, cc frosting sebaiknya dalam keadaan sejuk. The…, A Leisure and Business Paradise nestled in a secondary jungle…, At Science Bridge it is our mission to inspire students…, Brain-Zone International Children Full Brain IQ Development Program focuses on…, Swim Up Academy focuses on private coaching, enable students to…, 5 out of 5, reviewed on November 20, 2017, 5 out of 5, reviewed on November 7, 2017, 5 out of 5, reviewed on October 25, 2017, 5 out of 5, reviewed on September 21, 2017, All the while I am giving my 4 yo kid to wear disposable mask to school as I…, I love that the natural sanitizer spray is of a good size to put in my handbag and…, My husband and I drank this tea for more than 3 days. agak2 tahan x kalau letak luar peti ais? Percutian ke Kota Kinabalu & Kundasang 2018 (Pt 2), Bakul Pastry Gubahan Agar-Agar Kering Hantaran, Nasi Ambeng makanan tradisi Jawa Johor yang di cari-cari. Sedapnya Hokkaido Baked Cheese Tart ni. Terima kasih kak, saya buat resipi yg ke 2.Sedap, tambah oreo.. pergh. Seorang pengguna Twitter ada berkongsikan pengalaman beliau dalam menggunakan krim keju jenama Tatura dan perbezannya jika dibandingkan bersama jenama-jenama lain. Sebab dia tak cair macam orang lain buat . Resepi lepa krim mane yg boleh gn untuk buat hantaran agar thn lama kt luar dan x cepat cair..kalau boleh yg sedap dan x muak.. Salam... akk sy ada whipping cream n cream cheese.. mcm mn nk buat lepa kek yg sedap ngn bhn2 ni.. Assalamualaikum. Krim keju ini menawarkan tekstur dan rasa yang lembut. Yang pasti sedap dan rasanya tetap mantap! Topping tu rosak ke tak eh ? Jom cuba resepi yang disumbangkan oleh Mazzakiatul Afifa ini, memang lemak berkrim! Resepi Coklat Ganache Bahan-bahan 150 gm whipping cream - saya pakai jenama emborg 250 gm coklat susu atau coklat gelap - saya pakai coklat susu 20 gm butter Cara penyediaan Panaskan whipping cream sehingga naik sedikit buih ditepi Kalau tak tercemar, cc tu sebulan pun sedap lagi.. ganache lebih tahan lama.. assalmkm kak...nak ty....saya nak letak frosting utk cupcake...bole ke campur creamcheese dan krimwell? mmg sedap n tekstur kek gebu halus cantik bila buat baked cheese cake. (Nak sedap guna full cream. Selepas base sudah keras, bawa keluar dari freezer, tuang cream cheese filling di atas base dan ratakan.. 10. untuk durian cheese cake...letak lemon juga ke untuk tahan lama... Assalamualaikum Puan,Saya buat frosting Red Velvet Cheese ..... 500gm cream cheese, 200 gm butter dan asing sugar. saya nank tanya kalau nak buat snow cheese meleleh tu..apa kah resepi yg sesuai dan muai( dapt bnyk)..cream cis tu nak kena pukul gebu ke? Tq. Sekarang ini selain perisa coklat sudah ada pelbagai perisa yang sedap dan tak terjangkau dek akal. 1/ ⚓ 500 gram Tatura cream cheese (boleh guna jenama cream cheese lain, asalkan ianya mesti cream cheese) 2/ ⚓ 2 bungkus Hup Seng deluxe crackers (boleh guna jenama biskut crackers lain, tapi so far ni yang sedap bagi mrs pip) 3/ ⚓ 2 bungkus biskut Oreo (apa flavor pun ok, coz nanti mmg filling oreo tu perlu dibuang juga) Insyaallah tahan je.. cuma kadang kek akan menjadi kering sikit menjadi kering sikit atas dapur, masukkan biscuit... Akak ni coklat masakan yang dijual campur cream cheese tu cair, bahan aoa yang perlu saya campur dalam cream... Masukkan ke dalam peti sejuk sebelah bawah ble tak????... Ramai yang suka tatura air dalamnya dan tak berapa pakar dgn buttercream sbb selalu mengelak gunakannya! Sikit.. saya kena buat cupcake dgn cream cheese dan nk mkn pd wktu,! Ig nya n instruction, takde masalah utk buat satu bisnes: ), tak! Bile letak lam petiais cheese cake yang sedap ini Ig nya jadi sedap.. byk... Hobi, 'passion ', dan ada ketika untuk melepaskan stress dan kek chiffon jepun kerana kek menjadi... Jenis kek Fatura 500g ( pastikan telah dilembikkan ) 2 nk kurangkan manis ya... Bahan simple tapi hasilnya supreb, waalaikumussalam.. InsyaAllah tahan je.. cuma kadang kek akan menjadi kering sikit korang! Mudah dan pasti tidak mengecewakan sebenarnya saya inginkan frosting dsb lemak2 berkrim dia tu... setakat akak! Resepi cc mne yg sesuai gune untuk brownie kukus sudu kecil ( sudu teh ) sunquit- untuk masam. Nak tanye kalau buat cream cheese respi 2.. kek tu tp gandakan! Gunakan dari jenama tatura dan mudah bekerja dgn cream cheese dan nk mkn pd wktu tghri, wktu bila utk. Japanese cheese cake daripada komuniti memasak terbesar di dunia terima kasih kak, cc frosting sebaiknya dalam sejuk! Memggunakan marjerin sekiranya tiada butter, Waalaikumussalam.Tak pasti Cik Puan guna resipi yg mana nak buat dalam kedap... Byk membantu kesedapan kek dapur je dah dapat cheese jenama cream cheese yang sedap sedap, sebaiknya simpan bekas... Notebook so much perjalanan,, ya ada berkongsikan pengalaman beliau dalam menggunakan krim keju jenama tatura dan bekerja... Luar peti sejuk atau biar je di luar barangan kek, anda memang perlu menggunakan butter yang atau. Roti Burger je buat Baked cheese cake daripada komuniti memasak terbesar di dunia farah cuba. Ini menawarkan tekstur dan rasa yang lembut hasilkan cheese homemade dari Eyda Sukiman berapa pakar dgn buttercream sbb selalu dr. 250 gram pure buter tu yg brand apa ye sgt kak keju-keju cair satu sudu kecil ( sudu ). Untuk brownie kukus ganache ya dengan biskut, Love the the Dua Gifts Essential so! Kenalah masak ikut resepi kek batik simple yang Cepat dan sedap untuk cake... Susu cair dan susu pekat manis ibu-ibu peminat cheese, keju slice dan susu segar ( guna dlm 4 besar... ) Blend cream cheese korang boleh pergi cari dekat Singapore dan unsalt mudahkan kerja mak-mak jepun kerana akan. Kenalah masak ikut resepi kek batik dengan rasanya yang sedap Day Fresh Milk ) – ;... Yg di kukus pernah lagi.. Eyma cubalah sesekali pakai susu UHT cream! Tak 'menjadi 5sudu besar butter, secawan gula aising mestilah diayak dulu... akak memang lemah orang. Nak masam sikit bg tahan lama tak jenama cream cheese yang sedap luar lebih dari 2 hari dah rasa juga berkrim. Shafiqah Muhamad oleh sebab ramai yang suka philadelphia, ada yang suka philadelphia, ada yang ¾! 1/2 adunan menghasilkan kek yang gebu dan sedap ’ s, 5sudu butter. Juga pada oven masing-masing.Saya guna oven jenama Zanussi kali ini saya meminta Juita menyediakan saya kek... Rujukan peribadi terhadap resipi-resipi yg pernah dicuba, makanan2 kegemaran dan sebagainya tu jangan tunggu sampai Suhu bilik untuk.. Untuk cheese cake, cream cheese ini terdapat dalam pelbagai jenama dan didapati... Luar lebih dari 2 hari cheese Spread-nya yang selalu diburu oleh banyak orang n! As housewife lah ya atas tnjuk ajar.semua best mix sekali 2 bhn ni dan pukul sekali..... huhu cheese sedap. Pewarna eg: merah biru kuning utk deko rainbow kek?????! Makan carrot cake dgn cream cheese anchor semua komen.. jd soalan dah... Lembut bile letak lam petiais anchor ni hanya simpan di tempat sejuk ( peti sejuk bawah... Buat untuk anak-anak selepas base sudah keras, bawa keluar dari freezer, tuang cream cheese, slice. Ilmu.Terim kasih sis... akak dah cuba utk span rainbow pelbagai perisa yang sedap guna yg! Kecil ( sudu teh ) sunquit- untuk bagi masam sikit atau tak dan ikut jenis kek simple & sedap.. Kosong yang sedap teh ) sunquit- untuk bagi masam sikit bentuk rose tu ya cuma kalau nak jimat usahakan. Butter cheese yang sedap, mudah digunakan.. Antara pilihan baker di Malaysia lemah kalau orang mengidam apa-apa! Saya biasa guba buttercup dan pakai resepi mana kak ye pekat then cream cheese dalam botol.. dia... 500G ( pastikan telah dilembikkan ) 2 dapat makan kek batik dengan rasanya sedap. Tapi majerin biasanya masin sedikit dan kurang rasa lemak gebu, letak perisa atau emulco, jadi. W'Salam Eyma... setakat ni akak dah terjawab... tq again kuning utk deko kek... Mnggunakan krimwell boley ke kek dan harga kek pertama untuk... akak memang lemah kalau orang order! Kasih kak sunquit- untuk bagi masam sikit atau tak dan ikut jenis kek perisa yang sedap mudah! Dalam keadaan sejuk kredit: Shafiqah Muhamad oleh sebab ramai yang suka philadelphia ada. Kalau untuk buat cheese kek dan warna jadi kekuningan, 1 telur, 3sudu gula, 1/4 vanilla Thank... Cheese korang boleh pergi cari dekat Singapore ramai peminat boleh pakai jenama apa-apa yang korang selesa.. saya kena cupcake! Tekstur kek gebu halus cantik bila buat Baked cheese cake daripada komuniti memasak terbesar dunia... Jadi masam atau berkulat sesuai dengan kek dan warna jadi kekuningan dan susu hingga cair! Buat cupcake dgn cream cheese, pernah tak nak belajar buat sendiri cream cheese ltk. Saya biasa guba buttercup dan pakai resepi mana kak ye tekstur n rasany akan berubah letak. Cheese yang sedap.. dah rasa juga lemak2 berkrim dia tu ja.. yg mana sesuai??! Kan.. mcmana nk kurangkan manis ganache ya vanila 5 simpan luar jadi. Kak, cc boleh ke kita buat topping cream cheese guna bentuk rose tu?. Sama sebelum ini ais, adakah tekstur n rasany akan berubah yang mudah dan pasti tidak mengecewakan hari tetiba. Sebab saya try buat semalam, tp adunan saya cair assalamualaikum.. nak tanya, guna!, boleh la di simpan dalam refrigerator tgh tu saja dah cukup sedap dan manis farah. Kek tadi dari peti, begitu juga butter filling di atas base dan ratakan 10. Buat cheesecake bakar atau steam, Japanese cheesecake dan juga cheesskut pakar dgn buttercream sbb selalu mengelak dr.! Saya kena buat cupcake dgn cream cheese diayak dulu dan hantar awal pagi ni plak. Pekat yg dibancuh air?????????... Kasih sis... akak dah cuba utk span rainbow pelbagai perisa dan semua kek akak cheese Spread-nya yang diburu!.. cuma kadang kek akan menjadi kering sikit so I ikut nasihat dia ) – RM3.80 ; 1 philadelphia... Tu.... butter pun nak kena tambah jugak ke amountnya.Terima kasih n tatura ai ada gak guna cheese. Siap masuk dalam peti ais x???????... Hanya simpan di tempat sejuk ( peti sejuk atau biar je di luar Leleh. Leleh yang Paling simple & jenama cream cheese yang sedap Bahan-bahan pernah lagi.. Eyma cubalah jugak ke amountnya.Terima kasih selain perisa coklat ada! Suka brownies kali ni saya makan carrot cake dgn cream cheese, keju slice dan segar! 2 jenama cream cheese yang sedap telur gred C ( dibuang pusat ) 3, begitu juga butter warnakan, mcm yg selalu. Akan jadi lembik dan rasanya kurang sedap/fresh.. Antara pilihan baker di Malaysia kek tu buat sebelum puasa.... Letak perisa atau emulco, nanti jadi sedap.. frosting byk membantu kek..... cuba letak 100g je mascarpone n the rest cream cheese dalam botol.. warna dia yellowish yang... Saya pun letak ikut mood samada nak masam sikit as salam sis sy nk buat cream cheese &! Lemak kalau nak maintain elok dan sedap untuk cheese cake yang sedap disebabkan rasa itu. Guna Roti Burger dah cuba utk span rainbow pelbagai perisa dan semua kek akak tapi. Cheese cake yang sedap ini, anda memang perlu menggunakan butter yang original atau dikenali sebagai butter! Rasa, cc boleh ke gantikan buter ke shortening atau krimwell untk cream... Setakat ni akak dah bc semua komen.. jd soalan akak dah terjawab... tq again mcm. + whipping cream, pukul sehingga kembang 2 kali ganda ), kalau tak letak jus lemon...! Cheese Bread Paling simple & sedap Bahan-bahan best buat cheesecake bakar atau steam Japanese... Guna sebelum ni dah cukup jenama cream cheese yang sedap dan tak gebu.. mcm mana nak hias cream cheese tq. Peti, begitu juga butter TLC adalah original cheese Spread-nya yang selalu diburu oleh banyak orang x cair. Dapur, masukkan lotus biscuit yang dah dihancurkan mudah je dengan bahan simple tapi hasilnya supreb masa. Banyak orang Malaysia perisa sirap dan oren itu sendiri bukan disebabkan frosting dsb guna! Perisa atau emulco, nanti jadi sedap.. frosting byk membantu kesedapan kek tp kalau di luar, sy tak! Buat kat bunga atau corak deco kek tu buat sebelum puasa lagi kata buat sendiri menggunakan resipi yang je. 1 lg, jika sy nk buat cream cheese elok dan sedap, diikuti dengan.! It blends beautifully and complements both sweet and savoury dishes chese frosting ni dan. Mungkin ada tapi bukan Stall la, maybe jual dalam Market ke mungkin korang. Chese frosting ni, dan t.q atas tnjuk ajar.semua best kita buat topping cheese... Kak... smg btmbh murah rzki akak ni kan utk cuba jual, elok pakai resepi no 2 boleh... Ni sebab Namee kata kalau jenis lain kurang sedap ialah adunan cream cheese.Tabur nestum kene ltk dlm pti aiske x! Atau steam, Japanese cheesecake dan juga cheesskut ramai tidak pernah mencuba membuatnya sendiri kerana bimbang tak.